Hangi suçlar bir kişiyi Senato Yeni Göçmenlik Yasası’ndan faydalanamaz kılıyor ?

 

Her tür suç veya üç kabahat yabancı bir kişiyi muhtemel Yeni Göçmenlik Yasası’ndan faydalanamaz kılmaktadır. Bazı eyaletler küçük trafik suçlarını kabahat olarak saymaktadır, ancak Yeni Senato Yasası bu suçları Yeni Göçmenlik Yasası’na seçilim konusunda kabahat olarak değerlendirmeyecektir.

 

Buna ek olarak üç kabahat, kişiyi yeni göçmenlik yasasından faydalanamaz kılmak için üç farklı tarihte işlenmiş olmalıdır. Son olarak insani ya da ailevi sebepler için işlenen üç veya daha fazla kabahat için bir İnsani Muafiyet mevcuttur. Açıkça görülmektedir ki eğer bu tasarı yasalaşırsa, muafiyetin nasıl uygulanacağı konusunda gelecekte daha fazla bilgi olacaktır. Yasanın özü aşağıdaki gibidir:

 

§245B(b)(3)(A)(i): Kriminal Çizgiler. Her türlü suç (eyalet veya yerel statüye dayanan veya göçmenlik suçları haricinde): Suçun farklı tarihlerde meydana geldiği ve INA §101(a)(43) altında ağırlaştırılmış suç; Üç ya da daha fazla kabahat (ufak trafik cezaları veya eyalet/ yerel statüye dayanan veya göçmenlik suçları haricinde). Aile birliğini sağlamak veya –aksi belirtilmedikçe- toplum huzuru için işlenmiş insani amaçlı suçlara muafiyet verilebilir. 245B(b)(3)(B): Muafiyet. Aile birliğini sağlamak veya –aksi belirtilmedikçe- toplum huzuru için işlenmiş insani amaçlı, yasadan faydalanmaya engel olacak üç veya daha fazla kabahata suçlara muafiyet sağlar.

 

Sizleri muhtemel yeni göçmenlik yasasının detayları hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Yeni göçmenlik yasası hakkında son haberlerden sizi haberdar edebilmemiz için bize info@lawapj.com adresine mail atarak ulaşabilir, www.lawapj.com adresimizi ziyaret edebilir ya da 212 693 3355 telefon numarasından ofisimize ulaşıp telefon üzerinden ya da yüzyüze ücretsiz danışma hizmeti alabilirsiniz. Sorularınızı info@lawapj.com adresine gönderebilirsiniz.

Yeni Göçmenlik Yasası konusunda, 31 Aralık 2011’den önce Birleşik Devletler’den ayrılmış ve geri gelmişsem durumum ne olur ?

Yasanın dili henüz tam olarak kesin değil, görünene göre US CIS yetkilendirmesi ile 31 Aralık 2011’den sonra Birleşik Devletler’den çıktı iseniz halen yeni göçmenlik yasasından faydalanabiliyor olmanız gerekmekte, ancak yine de şu soru havada kalıyor: bahse konu şahıs seyahat tarihinde yasal statüde miydi ? Böyle bir durum, 16 Nisan 2013’ten önce statülerini değiştirenler hariç olmak üzere göçmenin katılım hakkını elinden alabilir.

Örnek: Diyelim ki bir insan 2010’da Birleşik Devletler’e girdi, Birleşik Devletler vatandaşı biriyle Ocak 2012’de evlendi ve Advance Parole ile Mart 2012’de Birleşik Devletler dışına seyahat edip sonra geri döndü. Ocak 2013’teki evlilik mülakatında kişi başarısız oldu, ve I-485 10 Mart 2013 tarihinde reddedildi. Bu durumdaki biri muhtemel yeni yasadan yararlanabilecektir.

Yasanın özü [“§245B(b)(2)] şudur: Fiziksel Mevcudiyet. RPI başvuru tarihinde fiziksel olarak orada bulunulmalıdır; 31 Aralık 2011 tarihinden önce fiziksel olarak mevcut bulunulmalıdır, ve 31 Aralık 2011’den RPI statüsü verilene dek sürekli fiziksel mevcudiyet korunmalıdır. Yasa tarihinden sonra resmi olmadan Birleşik Devletler dışında bulunmuş bir yabancı (31 Aralık 2011’den sonra kısa, gündelik ve kaba kabahatsiz ayrılış göz ardı edilebilir) bir  fiziksel mevcudiyet gerekliliğini yerine getirmemektedir.

http://nycimmigrationlawyer.lawapj.com/for-the-new-immigration-bill-what-if-i-left-the-united-states-after-december-31-2011-and-came-back/

Yeşil Kart artık eşcinsel çiftler için de mümkün

Yeni Senato Tasarısı’na nazaran bu durum fazlasıyla basit. Yüksek Mahkemenin kararına göre eğer bir eşcinsel Birleşik Devletler vatandaşı eşcinsel evliliğe izin veren herhangi bir eyalette eşiyle evlenirse, eş hemen Yeşil Kart başvurusunda bulunabilir.

Ayrıca eşcinsel Birleşik Devletler vatandaşı eşcinsel evliliğe izin veren herhangi bir devlette de eşiyle evlenebilir ve eşini Birleşik Devletler’e getirebilir. Aşağıda İç Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen bir açıklama mevcuttur.

Yüksek Mahkeme’nin Evlilik Yasası Korumasındaki Kararının Uygulanması

İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano’nun Açıklamaları:

“Yüksek Mahkeme’nin geçen haftaki Evlilik Yasası Koruması (DOMA) kararının anayasaya aykırı oluşundan sonra, Başkan Obama, federal daireleri kararın ve yasal olarak evli aynı cins çiftlerin ve kamu yararına olacak şekilde çıkarımlarının hızlı ve sorunsuz şekilde uygulanması direktifini verdi. Bu sebepten dolayı hemen etkiye konması için, Birleşik Devletler Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS)’ı göçmenlik vize dilekçelerinin farklı cins çiftler gibi aynı cins çiftlerin de lehine olması direktifini verdim.”

Sıkça Sorulan Sorular

S1: ABD vatandaşıyım veya yabancı uyruklu bir hemcinsimle evli daimi oturma iznine sahibim. Artık eşime aile temelli vize konusunda sponsor olabilir miyim ?

C1: Evet, dilekçeyi doldurabilirsiniz. I-130 (ve her türlü beraberindeki başvuru) formunu doldurabilirsiniz. Eşiniz için başvuruya uygunluğunuz ve eşinizin göçmen vize başvurusunda veya statü ayarlama sürecinde göçmen olarak kabul edilebilirliği uygulanabilir göçmenlik yasasına göre tayin edilecek, ve aynı cins evliliğinizden dolayı otomatik olarak redde tabi tutulmayacaktır.

S2: Ben ve eşim aynı cins evlilikleri tanıyan bir ABD eyaletinde evlendik, ancak şu anda tanımayan bir eyalette yaşıyoruz. Eşim için vize dilekçesi doldurabilir miyim ?

C2: Evet, dilekçeyi doldurabilirsiniz. Başvuruyu değerlendirirken genel olarak, USCIS göçmenlik yasa amaçlarına uygunluk hakkında karar vermek için evliliğin gerçekleştiği yerin yasalarına bakmaktadır. Bu genel kural federal göçmenlik dairelerinin tarihi olarak eyalet oturma yasasıyla beraber evlilik yasalarını da değerlendirmeye kattığı bazı kısıtlı istisnalara tabiidir. Bu istisnaların geçerli olup olmayacağı spesifik şahıs ve duruma göre değişir. Gerekli olduğu takdirde bu soru hakkında daha fazla yardımda bulunabiliriz.

Bu konu hakkında daha fazla sorunuz olması durumunda 212 693-3355 numarasından ofisimizi aramaktan ya da info@lawapj.com adresinden bize e-mail atmaktan çekinmeyiniz.

 

http://nycimmigrationlawyer.lawapj.com/greencard-is-now-available-for-gay-couples/

Yeni Göçmenlik Yasası Temsilciler Meclisi’nden Geçecek Mi ?

İlk olarak Temsilciler Meclisi kendi Göçmenlik Tasarılarını oylayacaklar. Ayrıca Temsilciler Meclisi’nden geçirilecek birden fazla Göçmenlik Yasası olabilir.

Meclis, göçmenlik yasa tasarısını birden fazla parçaya bölebilir. Cumhuriyetçi çoğunluk sadece sınır meselelerine değinen tek bir Güvenlik Yasası ile başlayabilir. Sonrasında sadece yasal göçmenlik (birden çok ABD’ye giriş vizesi) ile ilgili bir yasa, ve nihayetinde sadece ABD içindeki yasadışı yabancılarla ilgili ayrı bir tasarı çıkarabilir.

Bütün bu tasarılar geçtikten sonra Temsilciler Meclisi ve Senato Komitesine gitmeleri gerekecek ve onlar bir Uzlaşma Yasa Tasarısı hazırlayacak, ve bu tasarı da hem Temsilciler Meclisi’nden hem de Senato’dan, Başkan tarafından imzalanmış şekilde geçmesi gerekecek. Unutulmamalıdır ki bu yalnızca spekülasyondur ve Cumhuriyetçi çoğunluk tek bir göçmenlik yasası oylamayı tercih edebilir. Durum fazlasıyla değişken bir halde. Meclis bir Göçmenlik Yasası geçirecek; buradaki soru Senatonun veya Meclisin bir Uzlaşma Yasası üzerinde anlaşıp anlaşamayacağıdır. Sürecin her seviyesi hakkında sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

info@lawapj.com adresinden bize mail atın ve sizi “Yeni Yasa Bilgilendirme” mail listesine alalım.

 

http://nycimmigrationlawyer.lawapj.com/is-the-new-immigration-bill-going-to-pass-the-house-of-representatives/

Yeni Göçmenlik Yasası konusunda, 31 Aralık 2011’den önce Birleşik Devletler’den ayrılmış ve geri gelmişsem durumum ne olur ?

Yasanın dili henüz tam olarak kesin değil, görünene göre US CIS yetkilendirmesi ile 31 Aralık 2011’den sonra Birleşik Devletler’den çıktı iseniz halen yeni göçmenlik yasasından faydalanabiliyor olmanız gerekmekte, ancak yine de şu soru havada kalıyor: bahse konu şahıs seyahat tarihinde yasal statüde miydi ? Böyle bir durum, 16 Nisan 2013’ten önce statülerini değiştirenler hariç olmak üzere göçmenin katılım hakkını elinden alabilir.

Örnek: Diyelim ki bir insan 2010’da Birleşik Devletler’e girdi, Birleşik Devletler vatandaşı biriyle Ocak 2012’de evlendi ve Advance Parole ile Mart 2012’de Birleşik Devletler dışına seyahat edip sonra geri döndü. Ocak 2013’teki evlilik mülakatında kişi başarısız oldu, ve I-485 10 Mart 2013 tarihinde reddedildi. Bu durumdaki biri muhtemel yeni yasadan yararlanabilecektir.

Yasanın özü [“§245B(b)(2)] şudur: Fiziksel Mevcudiyet. RPI başvuru tarihinde fiziksel olarak orada bulunulmalıdır; 31 Aralık 2011 tarihinden önce fiziksel olarak mevcut bulunulmalıdır, ve 31 Aralık 2011’den RPI statüsü verilene dek sürekli fiziksel mevcudiyet korunmalıdır. Yasa tarihinden sonra resmi olmadan Birleşik Devletler dışında bulunmuş bir yabancı (31 Aralık 2011’den sonra kısa, gündelik ve kaba kabahatsiz ayrılış göz ardı edilebilir) bir  fiziksel mevcudiyet gerekliliğini yerine getirmemektedir.

http://nycimmigrationlawyer.lawapj.com/for-the-new-immigration-bill-what-if-i-left-the-united-states-after-december-31-2011-and-came-back/