EB-5 Oturma İzni Yeşil Kart Programı. Göçmenlik Zaman Çizelgesi

Yatırım projesinin kişiye mahsus belgeleri yatırımcıya sunulur. Yatırımcı ortaklık belgeleri, emanet anlaşması belgesi ve Abonelik Anlaşması & Hisse Satış Memorandumunu içeren materyali inceler.

Yatırımcı abonelik anlaşmasını ve sınırlı ortaklık anlaşmasını imzalar, Bölgesel Merkez emanet hesabına 545,000$ yatırır.
Firmamız, Bölgesel Merkez Programı ve yatırımcı I-526 dilekçesini oluşturmak için belge toplamaya başlar.
Firmamız Göçmenlik Dilekçesi’ni (I-526) verir.
I-526 kabulüyle, Dışişleri Bakanlığı, bilgi ve vize mülakatından önce yatırımcının tamamlaması gereken formları içeren Göçmen Vizesi Başvurusu için (DS-2001 & DS-230i) talimat paketini bildirir.

ABD konsolosluğu mülakat tarihi yatırımcıya bildirilir ve yatırımcı Göçmen Vizesi Başvurusu için randevu paketini (DS-230i) teslim alır. Tıbbi muayene gereklidir.
ABD konsolosluğu kalıcı oturma izni damgasını pasaporta basar.
Başvuru sahibi ve aile kabulün ardından 180 gün içerisinde ABD’ye giriş yapar.

Firmamız 10 yıllık yeşil kart için vize üzerindeki I-829 (ABD’ye girişten 21-24 ay sonra) şartlarının kaldırılmasına yönelik dosya hazırlar.

ABD vatandaşlığı opsiyoneldir (ABD’ye girişten 60 ay sonra)