H-1B Uzman İşçi Vizesi için gereklilikler nelerdir?

H-1B vizesi Birleşik Devletlerdeki yabancı uyruklu uzman işçileri işe almakla ilgilenen şirketlerce desteklenen oldukça revaçtaki bir vizedir. Şu anda, meclis tarafından Birleşik Devletler işçilerini ve maaş istikrarını korumak amacıyla 65 bin ile limitlenmiş durumdadır.

H-1B için öncelikli gereklilikler şunlardır:

  • Bir Birleşik Devletler işvereni bir meslekteki uzmana iş teklif etmiş olmalıdır.
  • Bir meslekte uzman olarak değerlendirilebilmek için en azından üniversite mezunu olunmalı ve endüstrideki en azından üniversite mezunu olmayı gerektiren yaygın bir pozisyon olmalıdır.
  • Yabancı uyruklu uzman, önerilen meslekle benzer veya aynı dalda üniversite veya üzeri dereceye sahip olmalı ya da eşdeğer tecrübeye sahip olmalı ya da eğitim ve tecrübe kombinasyonuna sahip olmalıdır. Eşdeğerlik için 3 yıllık iş tecrübesi 1 senelik üniversite eğitimine denk görülmektedir.
  • Birleşik Devletler işvereni H-1B vize sahibine, Birleşik Devletlerde aynı işi yapan çalışanlara verilen ortalama ücretle belirlenmiş olan yürürlükteki ücreti ödemekle yükümlüdür.

H-1B vizesi genellikle 3 yıllık süre için onaylanır ve 3 sene için yenilenebilir; ancak yabancı uyruklu işçi ana vatanında 1 yıl kalmaksızın Birleşik Devletlerde H-1B vizesini azami 6 yıl süreyle alabilir.

H-1B vizesiyle ilişkin diğer bilgiler:

  • 65 binlik kotanın, 5.400′ü Singapur vatandaşları, 1.400′ü Şili vatandaşları için belirlenmiştir.
  • H-1B vizesine, kâr amacı gütmeyen devlete ait veya özel bir kolej ya da üniversite, kâr amacı gütmeyen bir araştırma organizasyonu, hükumete ait bir araştırma organizasyonu işverenlerince başvuruluyorsa kotadan muaf tutulur.
  • 6 yılın üzerinde H-1B vize uzatması, kalıcı oturum için başvurulması halinde (1 yıllık uzatma hakkına sahiptir), ya da I-140 dilekçesiyle kalıcı oturum için onaylanmış olanlar (3 yıllı uzatma hakkına sahiptir) mümkündür.

Not: H-1B çalışanı vize yenilemesi ile ilgili herhangi endişe etmeksizin kalıcı oturum için dilekçe verip kalıcı oturum için göçmen olarak başvurabilir.

O-1 Olağanüstü Yetenek Vizesi için gereklilikler nelerdir?

O-1 vizesi bilim, sanat, eğitim, ticaret veya sporda olağanüstü bir yeteneğe sahip olan, ya da film veya televizyon sektöründe olağandışı bir başarı kaydeden ve kendi alanlarında çalışmak isteyen kişilere yöneliktir. Bir Birleşik Devletler şirketi, yabancı uyruklu bir vatandaşa veya onu temsil eden ajansa iş teklif ediyorsa, yabancı uyruklu vatandaş O-1 vizesine başvurmalıdır.

O-1 Vizesine yeterli olabilmek için bilim, sanat, eğitim, iş veya atletizmde olağanüstü beceriye sahip olan, sinema veya televizyon endüstrisinde, alanlarında ulusal ya da uluslararası, en üstte yer alan küçük bir yüzdede bulunan kanıtlanmış olağanüstü başarı kaydı olan ve bu başarılarıyla ulusal ve uluslararası anlamda tanınan kisiler içindir. Başvuracak kişi uluslararası tanınan bir ödül veya aşağıdaki 3 formdan birini kanıt olarak sunmalıdır:

  • karşılaştırılabilecek diğer kanıtlar (bu genellikle uzmanlar tarafından tavsiye mektuplarını içerir)

Tecrübeyle şu sonuca varılabilir ki O-1 vizesine başvurulan alandaki rekâbet ne kadar büyükse, vizeye hak kazanmak da bir o kadar zordur. Başka deyişle, ünlü bir bilgisayar analistinin O-1 vizesine hak kazanması, örneğin olağandışı bir arıcı ya da ünlü bir masal yazarının hak kazanmasından daha zordur.

Not: O-1 vizesine sanat alanında hak kazanmak biraz daha az zorludur. Sanatçılar için eserlerinin “ayırt edici” nitelik kazandığını göstermesi gerekmektedir. Ayırt edici, alanında yüksek seviyede yetenek ve tanınmaya sahip olmak, öne çıkan, önderlik eden, iyi bilinen olarak tanınmış olması şeklinde tanımlanmaktadır.

 

Iltica

Zulme Uğrayan Gey [ya da LGBT] Bireylerin İlticası 

Bir başvuru sahibi, ülkesinde LGBT bireylere sistematik zulüm yapıldığını göstererek, haklı nedenlere dayalı zulüm korkusu içerisinde olduğunu ortaya koyabilir. Başvuru sahibi, LGBT bireyi olduğunu kanıtlamalı ve ülkesine dönüşüne ilişkin korkusu makul nitelikte olmalıdır. Başvuru sahibinin, ülkesinin bir başka bölgesine taşınarak söz konusu zulümden kaçabilecek olması durumunda, haklı nedenlere dayalı zulüm korkusu unsuru ortadan kalkar.

Başvuru sahibi, ülkesindeki sistematik kötü muameleyi belgelerle kanıtlamalıdır. Başvuruya katkı sunacak belgeler, Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü, Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu ile Uluslararası Lezbiyen ve Gey Birliği gibi tanınmış, saygın insan hakları ve uluslarası LGBT hakları kuruluşlarının raporlarını içermektedir. Başvuru sahibi, ayrıca, ülkesinde LGBT ve/veya HIV pozitif bireylere yönelik şiddete ilişkin gazete kupürlerini dosyasına eklemelidir. Söz konusu ülkedeki ilgili koşullar hakkında uzman görüş ve ifadeleri de değerlendirmeye alınacaktır. Kanıt yetersizliği durumunda, ABD Dışişleri Bakanlığı Raporları son derece etkili olmaktadır.

Bireyin Gelecekte Zulme Uğrama Korkusu 

Zulme uğramamış bir birey de, haklı nedenlere dayalı zulüm korkusu içerisinde olduğunu beyan edebilir. Haklı nedenlere dayalı zulüm korkusu varlığının kanıtlanması şu unsurlara bağlıdır: 

1. başvuru sahibi, zulüm yapan bir kişinin çeşitli ceza yöntemleriyle ortadan kaldırmayı amaçladığı türden bir inanç ve/veya kişilik özelliğine sahiptir;

2. zulmeden kişi, başvuru sahibinin bu inanç ve/veya kişilik özelliğinin hâlihazırda farkında ya da farkına varabilecek durumdadır;

3. zulmeden kişi, başvuru sahibini cezalandırma kapasitesine sahiptir; ve

4. zulmeden kişi, başvuru sahibini cezalandırma eğilimindedir.

Belirli Bir Toplumsal Gruba Mensubiyet Yüzünden İltica  

Başvuru sahibi, olası zulüm korkusunun, belirli bir toplumsal gruba fiilî ya da farazi mensubiyetinden kaynaklandığını kanıtlamalıdır. İltica hukukuna göre, eşcinseller söz konusu belirli toplumsal gruplardan biri olarak tanınmaktadır. 

Lezbiyen veya gey bir başvuru sahibinin, iltica başvurusunda öncelikle eşcinsel olduğunu kanıtlaması gerekmektedir. Geçmişteki partnerler ve/veya Birleşik Devletler’de yaşayan arkadaşlarının ifadeleri ile temin ettiği belgeler başvuru dosyasına eklenebilir. 

Başvuru sahibi, ayrıca, söz konusu zulmün eşcinsel bir birey olmasından kaynaklandığına dair kesin ya da ikinci derece delil sunmalıdır. Bir başvuru sahibinin bir gey bar çıkışında polis tarafından fiziksel saldırıya uğrayarak tıbbi müdahale gerektirecek şekilde yaralanması ve tehdit edilmesi vakasını inceleyen Mahkeme, bu zulmün eşcinsel olmasından kaynaklandığına hükmetti. Mahkeme bu karara, polisin gey olup olmadığını sorduktan hemen sonra başvuru sahibine saldırmasını delil olarak göstererek vardı.

İltica Mahkemesi, anlamlı bir biçimde daima, zulme yol açan birden çok gerekçe olabileceği temelinde karma gerekçe ilkesini benimsemektedir. Ancak, zararın kısmen, başvuru sahibinin sunduğu kesin ya da ikinci derece delille ortaya konan fiilî ya da farazi bir gerekçeye istinaden verilmiş olması gerekmektedir. 

Bir İltica Mahkemesi, babasının bilgisi dâhilinde kötü muamele görmüş olan bir kadının uğradığı zulmün siyasi görüşlerinden kaynaklandığına hükmetmiştir. Zira, kadınların nasıl davranması gerektiğine dair katı dinî kurallara sahip olan baba ile kızı arasında bir fikir çatışması bulunmaktadır. 

Devletin Kontrol Edemediği ya da Etmek İstemediği Bir Gruptan Görülen Zulüm 

Başvuru sahibi, iltica hakkı kazanabilmek için, devlet ve/veya devletin kontrol edemediği ya da kontrol etmek istemediği bir grup tarafından zulme uğramış olmalıdır. Bu gruplar, gerilla ve milis grupları ile çeteleri kapsamaktadır. İltica hukuku gereği devlet; polis, askeri ve devlet okulları ve devlet destekli grupları da içermektedir. 

Genel olarak, devletin suç işleyenler hakkında soruşturma başlatılmasının ya da mağdurun korunmasının önüne geçtiğine veya devlet müdahilliğine dair bir gösterge olmaması durumunda, diğer vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen saldırı vakaları zulüm teşkil etmez. Örneğin, komşularının sözlü ve fiziksel saldırısına uğramış olan gey bir bireyin iltica başvurusu, söz konusu suçların siviller tarafından işlenmiş olması nedeniyle reddedilmiştir. Başvuru sahibi, resmî makamlara herhangi bir şikâyette bulunmamış olmasından dolayı, devletin onu koruma ve/veya şahsına saldıran kişiler hakkında soruşturma açılması hususlarında isteksiz ya da yetersiz olduğunu beyan edememiştir.  

Bazı iltica kararlarına göre, başvuru sahibine karşı aile üyeleri tarafından işlenen suçlar, mağdurun korunması ve/veya suçu işleyenler hakkında soruşturma açılması hususlarında devletin isteksiz ya da yetersiz olması durumunda zulüm teşkil edebilir. İltica Mahkemesi, kimi vakalarda aile içi şiddetin zulüm teşkil edebileceğine hükmetmiştir. 

Aile içi şiddet mağduru gey ve lezbiyen başvuru sahipleri iltica hakkı kazanabilir. Mağdura artan şekilde aralıksız şiddet uygulanması ve devletin mağduru korumadığına dair bir delil sunulması durumunda, başvurunun olumlu yönde sonuçlanması çok daha muhtemeldir.

Bu vakalar aile içi şiddete, aile üyelerinin bilgisi dâhilinde şiddet ya da cinsel saldırıya uğrayanlar için bir nebze olsun umut teşkil etmektedir. Ancak bunlar, başvuru sahibi, sorununa ilişkin olarak şikâyette bulunduğu polis kendisine yardım etmeyi reddetmiş olmadıkça veya devlet koruması talebinin yararsız ya da tehlikeli olabileceğine dair belge niteliğinde inandırıcı deliller sunmadıkça genellikle yetersiz kalacaktır. Aile içi dayak ve cinsel saldırı olayları, olumlu yönde sonuçlanabilecek iltica başvurularına gerekçe oluşturabilmektedir.   

 

 

İnsan Hakları Raporları

Ülkenizde insan haklarının durumuna değinen önceki iki veya üç yılın raporlarını ekleyin ( ve zulüm gördüğünüz yılın/ yılların raporlarını da eklediğinizden emin olun). Aşağıdaki internet sitelerinden ülke şartları ile ilgili bilgilere ulaşılabilir ( sizin ülkenize spesifik linklere bakın):

•Dışişleri Bakanlığı: www.state.gov

•İnsan Hakları Gözlem Örgütü: www.hrw.org

•Amnesty International: http://amnesty.org

Uzun dahi olsalar, raporların tamamını ekleyin. İddianızla ilişkili bölümün altını çizin veya satırı marker ile boyayın (ya da işaretleyin).

 

İngilizce Olmayan Belgeler Nasıl Teslim Edilmeli?

İngilizce olmayan her belgenin iki ek belgeyle teslim edildiğinden emin olun: (1) İngilizceye tam çeviri ve (2) çevirmenin İngilizceye ve çevrilen belgenin orijinal diline akıcı bir şekilde hâkim olduğuna ve çevirmenin elinden gelen en iyi şekliyle belgeyi İngilizceye çevirdiğine dair bir çeviri sertifikası.

Gazete Makaleleri

Mümkün olduğu takdirde, size olanları açıklamanıza yardımcı olacak herhangi bir gazete makalesini ekleyin.  Bu makaleler sizin için ne kadar özelse o kadar işe yarar olacaktırlar. Örneğin, sizin politik bir mitingdeki resminizi içeren veya sizin dahil olduğunuz dini örgütlenmenin veya sosyal grubun üyelerinin gördüğü zulme değinen makaleler son derece faydalı olacaktır.  Yardımcı makaleler hikâyenizin bağımsız kaynakların ülkenizde olan bitenle ilgili söyledikleriyle tutarlılık içerisinde olduğunu gösterecektir.

Gazetelerden, kitaplardan veya online kaynaklardan (resmi kaynaklarda veya güvenilir internet sitelerinde yayınlanmışlarsa) makaleler bildirebilirsiniz. Bunlar aşağıda sözü edilen “İnsan Hakları Raporları”ndan daha spesifik olmalıdırlar. Pek çok başvuru sahibinin bu tarz makaleleri bulunmamakta ve sadece daha genel kapsamlı olan “İnsan Hakları Raporları”’na bel bağlamaktadırlar. Güçlü bir hak iddianız varsa ve güvenilirseniz, bu belgeler olmadan da  iltica hakkı elde edebilirsiniz

Eklenecek Şahit Ve Uzman İfadesi Tipleri

Talebinizi desteklemek için pek çok farklı tipte ifade sunabilirsiniz (yeminli yazılı ifadeler, bildiriler veya mektuplar). Bunlar farklı kaynaklardan gelebilir: (1) arkadaşlar ve aile gibi, sizin ne şekilde zulme uğradığınızı görmüş olan olay tanıkları (veya en azından olayların sizin üzerinizdeki etkilerini gören); (2) geçmişteki zulmün izleri için sizi ABD’de muayene eden bir tıbbi ve/veya bir psikolojik uzman ve (3) bir ülke durumu uzmanı (ülkenizde insan haklarının durumunu iyi bilen bir kişi).

Eğer mümkünse, bir veya daha fazla olay tanığı ifadesi sunun. Önce tanığınızla konuşup, ardından tanığınızın imzalaması için bir bildiri taslağı (tanığın kendisinin neler bildiğini temel alarak) hazırlayabilirsiniz. İfadeleri yalnızca detaylılarsa ekleyin, iltica talebinizle ilişkili olaylara odaklanın ve kendi ifadenizi destekleyin. Tanık ifadesi sunan iltica başvurusu sahiplerinin çoğu bu ifadeleri arkadaşlarından veya ailelerinden alsa da, otoritelerden alınan ifadeler daha fazla güven vermektedir (örneğin, bölgesel din adamlarından, profesörlerden veya devlet memurlarından). Tanık ifadelerini nasıl elde ettiğinizi gösteren tüm kanıtları (zarflar ve faks irsaliyeleri gibi) sakladığınızdan emin olun.

Eğer gördüğünüz zulmün fiziksel izlerini taşıyorsanız (yara izleri, kadın sünneti izleri veya uğradığınız istismar nedeniyle sahip olduğunuz fiziksel kusurlar), sizi muayene edip bir rapor hazırlayacak bir tıbbi uzmana gitmelisiniz. Göçmen destek grupları ve avukatlar genellikle bu işi ücretsiz yapan doktorların listesine sahiptir.

Benzer şekilde, ülkenizde gördüğünüz zarardan ötürü duygusal problemlerle mücadele ediyorsanız (depresyon, insomnia veya anksiyete gibi)bir psikologa veya psikiyatriste gidin. Aynı şekilde, ücretsiz tavsiyeler için bir göçmen yardım grubuna veya avukata danışın. Psikoloji uzmanı sizinle duygusal sorunlarınız ve geçmişiniz hakkında konuşacak ve size I-589 ile birlikte teslim edeceğiniz bir rapor hazırlayacaktır.

Bunlarla birlikte, bir uzmandan alacağınız ülkenizdeki şartlar hakkında yeminli bir ifadeyi de eklemeyi deneyin. Aynı şekilde, bu işi ücretsiz veya düşük fiyata kimin yapacağını bulmak için bir göçmen yardım grubundan veya avukattan yardım isteyin. Bu tip uzmanlar genellikle ülkenizdeki insan hakları ihlallerine aşina olan üniversite profesörleri veya insan hakları aktivistleridir. Uzman sizinle buluşacak ve ardından ülkenizdeki şartları ve bu şartlar altında hikâyenizin ne kadar inandırıcı olduğunu açıklayan bir rapor hazırlayacaktır.

Hangi Kişisel Belgeler Eklenmeli?

Kişisel belgelerin, özellikle de (1) kimliğinizin (2) gördüğünüz zulüm ile ilişkili olacak şekilde bir gruba mensubiyetinizin ve (3) gördüğünüz zulmün kanıtı olan belgeleri eklemek başvurunuzu güçlendirecektir.

Kimliğinizi kanıtlamak için, pasaport ya da doğum belgesi, ulusal kimlik kartı veya sürücü ehliyeti gibi diğer bir resmi belgeyi başvurunuza ekleyin. ABD yönetimi kimliğinizi kanıtlayabilmenizi bekler, bu doğrultuda bir miktar belge sağladığınızdan emin olun.

Eğer mümkünse, zulüm iddianıza neden teşkil eden herhangi bir gruba mensubiyetinizi gösteren belgeleri eklediğinize emin olun (örneğin, politik veya dini bir gruba üyelik kartı).

Mümkün olduğunda, ana vatanınızda size neler olduğunu doğrulayan, ne şekilde zarar gördüğünüzü gösteren fotoğraflar, tehdit mektupları veya uğradığınız zarara değinen polis veya tıbbi raporlar gibi materyalleri de ekleyin.

Bu belgelerden hiçbirinin aslını teslim etmeyin. USCIS bu belgeleri muhtemelen size hiçbir zaman iade etmeyecektir. Bunun yerine, bu belgelerin kopyalarını başvurunuzla birlikte teslim edin ve tüm asıllarını iltica mülakatınıza (veya göçmenlik mahkemesine) getirin.

Güvenilir olduğunuz sürece, kişisel belgeleriniz olmadan da iltica hakkı elde edebilirsiniz. ABD yönetimi hiçbir belgesi olmaksızın ülkesinden kaçmış, ana vatanındaki kargaşadan dolayı tüm belgelerini kaybetmiş ve bu tarz belgeleri ülkesinden gönderebilecek kimsesi olmayan pek çok iltica başvurusu sahibini kabul etmektedir. Bu kişisel belgelerden bazılarını elde etmek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Eğer bu belgeler size gönderilmişse, bunları nasıl elde ettiğinizi gösteren tüm kanıtları saklayın ( zarflar, faks irsaliyesi veya destekleyici belgelerinizle gelen açıklayıcı mektuplar gibi).

Güçlü Bir Kişisel İfade Nasıl Yazılır?

Form I-589 size cevaplarınızı yazabileceğiniz sınırlı bir alan sağladığından, bu formadan ayrı bir ifadeyi başvurunuza eklemelisiniz. Yazılı ifadeniz(bildiriniz) ana vatanınızı neden terk ettiğinizi ve oraya dönmekten neden korktuğunuzu detaylı şekilde açıklamalıdır. Irkınız, ulusunuz, etnik kökeniniz, dininiz, kabilesel ve aşiretsel mensubiyetiniz  veya politik ilişkilerinizle ilgili (özellikle de bu etkenlerden biri nedeniyle zarar gördüğünüz veya tehdit altında olduğunuz için iltica talebinde bulunuyorsanız) bilgi sağladığınızdan emin olun. İfadeniz, neden iltica başvurusu yaptığınızı daha iyi anlaması için iltica memuruna (veya göçmenlik yargıcına) yardımcı olmalı.

Özel olayları ve tarihlerini açıklayın ve hatırlayabildiğiniz kadar çok detayı açıklamanıza ekleyin. Kısa yoldan, genel ifadeler yazmayın. Eğer kesin bir tarih hatırlayamıyorsanız, tahmini bir tarih yazdığınızı belirtin. Gördüğünüz zulme ve/veya gelecekte görmekten korktuğunuz zulmün korkusuna odaklanın. Eğer zulüm görmüşlerse, ifadenizde ailenizden ve yakın arkadaşlarınızdan da bahsedin. İfadeniz birkaç sayfa uzunluğunda olabilir, bu sizin iltica talebinizle ilişkili ne kadar olay olduğuna bağlıdır. Ne kadar detaylı ve fazla olayı ifadenize dahil edebilirseniz, başvurunuz o kadar güçlü olacaktır.

Uygun Belgelemenin Seçimi

Sadece iltica talebinizle ilişkili ve yardımcı olabilecek belgeleri dosyanıza koyduğunuzdan emin olun ve tercihen güvenilir kaynaklardan yararlanın. Belgelerin çok olmasındansa nitelikli olmasına önem verin. Belgelerin tümü kişisel hikâyenizle tutarlılık göstermelidir. Resmi kaynaklardan veya güvenilir tanıklardan elde ettiğiniz belgeler daha ikna edicidir. Örneğin, hükümet raporları ve uzman ifadeleri bunlardan sayılabilir.

Bir detay için, (1) iltica hakkı kazanmanızda kritik bir öneme sahip değilse ve (2) tek bir belge ile yeterince ikna edici şekilde kanıtlanamaz değilse; bu detayı kanıtlamak için sayısız belgeyi dosyanıza koymanıza gerek yok. Mesela, ABD yönetimi savcısı sizin için “firm resettlement/ daha önce başka ülkeye yerleşmenin kesin olması” hukuki engelinin mevcut olduğunu iddia ediyorsa, sizin de dosyanıza bu iddiaya yönelik birkaç adet tanıktan alınmış mektuplar veya ifadeler eklemeniz gerekmektedir.

 

Ülkenizdeki Şartlarla İlgili Bağımsız Bilgilere Yer Verilmesi

İltica Memurları ülkenizde insan haklarının durumu ve dahil olduğunuz herhangi özel bir olayla ilgili arka plan bilgilerini son derece işe yarar bulmaktadır. Bu bilgiler, bağımsız kaynakların ülkenizde olan bitenle ilgili belirttikleri ile sizin hikayenizin tutarlı olduğunu kanıtlamada yardımcı olacaktır.

Gazetelerden makaleler, kitaplar veya insan hakları ile ilgili raporları ülkenizdeki durumu ve size geçmişte neler olduğunu anlatmada yardımcı olmaları için bildirebilirsiniz. Ülke şartlarıyla ilgili bilgileri aşağıdaki sitelerden edinebilirsiniz:

  • Department of State Country condition ( ABD Dışişleri Bakanlığı)
  • Human Rights First

o    Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights (Insan Hakları İçin Birleşmiş Milletler Yüksek Müdürlüğü Ofisi)

§  United for Human Rights

o    World Organization Against Torture (İşkence Karşıtı Dünya Örgütü)

Neden İltica Talebinde Bulunuyorsunuz?

I-589’un B bölümünde, neden iltica talebinde bulunduğunuza dair önemli bir soruya yanıt vermeniz gerekecektir. Size ve ailenize geçmişte neler olduğu ve ülkenize dönmekten korkmanıza sebep verdiğini, neden sizin (veya ailenizin) zarar gördüğünü ve ülkenize döndüğünüz takdirde nelerin başınıza geleceğini açıklayan bilgilere yanıtınızda yer vermelisiniz.

Amaca uygun olayları ve tarihleri belirtmeniz ve de hatırlayabildiğiniz kadar çok detaya yer vermeniz gerekmekte. Basit şekilde, genel ifadeler yazmayın. Belirli bir tarihi hatırlayamıyorsanız, tahminde bulunduğunuzu belirtmeniz gerektiğini tekrar ediyoruz.

Başvurunuza yazılı bir bildiri eklemek iyi bir fikirdir (aşağıda açıklanmıştır). Bu şekilde, B bölümündeki sorulara kısa cevaplar verip “Ekteki bildiriyi inceleyiniz” şeklinde bir not düşebilirsiniz.